SOFIE

Ik startte Broeinest vzw op omdat ik merkte dat publieke ruimte om te ontdekken en te proeven hoe het anders kan (mentaal welzijn) in onze maatschappij vrij miniem was. Met mijn geloof in groepsgevoel creëer ik een nog onbestaand concept waar studenten & jongvolwassenen veilig mogen landen en waar twijfels en innerlijke druk samen genormaliseerd worden. Gegeven de voorbije corona-periode wil ik bovendien een plek voorzien waar  jongvolwassenen zich een stuk minder geïsoleerd voelen.

 

Deze veilige ruimte draait rond ont-moeten: Je leert op een aparte, gemakkelijke manier nieuwe mensen kennen. Tegelijkertijd krijg je de kans om niet alleen anderen, maar ook jezelf te ont-moeten. Als gespreksleider en als coach ondersteun ik je door heldere vragen te stellen om jouw twijfels te doen kalmeren, druk & verwachtingen te temperen en je te inspireren tot nieuwe inzichten. 

Broeinest maakt met een warm hart & met volle overgave in Gent ruimte voor jullie.

Sofie Maertens

Orthopedagoog

Sofie%252520take%2525202_edited_edited.j

Vreedzame rebel & eeuwige optimist.

Gezelligheid, puurheid & oprechtheid zijn mijn ding. Ik hou van sterren, kampvuur en koeien. Mijn Volkswagen T3'tje is mijn tweede thuis. Muziek maakt mijn leven mooi. En ik stap nooit op de trein zonder een boek!

Sofie werkt reeds 8 jaar met studenten als lector Orthopedagogie (HOGENT) en was verbindingsofficier studentenwelzijn van de gehele regio Oost-Vlaanderen (SIHO). De kaders waarmee Sofie werkt, zijn afkomstig vanuit een postgraduaat Bemiddeling en jaaropleidingen in het Ervaringsleren & het Oplossingsgericht coachen. 

Werk aan jezelf, voor jezelf

Broeinest vzw organiseert workshops voor jongvolwassenen onder dertig jaar, gericht op groei en persoonlijke ontwikkeling volgens een creatieve combinatie van twee krachtige coaching kaders: het oplossingsgericht coachen en coachen volgens het ervaringsleren. Kom hier eens van proeven en geloof samen met Broeinest dat ieder mens wel eens wat coaching in zijn/haar/die leven kan gebruiken. Verspreid deze nieuwe visie mee met ons. 

 

Is een workshop volzet of past de datum niet voor een workshop waar je eigenlijk graag aan wou deelnemen?

Laat het me weten via info@broeinest.be

Als je interesse hebt in één van onderstaande thema's, dan plant Sofie deze workshop graag voor jou en/of je groep vrienden in.

Stuur een mailtje 

-------

Een greep uit de ont-moeting workshops:

Hoe ontdek je wie je bent?

Hoe vind je wat je écht wil doen?

Hoe kan je je opvoeding een plek geven?

Hoe kan je weer opveren na tegenslag?

Hoe kan zelfzorg in jouw leven passen?

Hoe kan energie & vreugde bij je blijven? 

Hoe bouw je een waardevolle liefdesrelatie op?

Hoe kunnen we de kracht van kwetsbaarheid ontgrendelen?

Hoe kan ik mijn efficiëntie, mijn levensenthousiasme en mijn kracht verhogen? (= de wake-upcall) 

.

.

.

In deze workshops mag alles op tafel gesmeten worden waar je graag een duwtje in krijgt. Via gerichte coaching en via gelijkgezinden die samen met je mee-denken voel je dat je groeit, nieuwe normen voor jezelf bepaalt en eigen keuzes mag én kan maken. 

Een greep uit de taboe-cafés: 

zelfbeeld 

slaap

rouw

hoogsensitiviteit

coming out 

eetproblematiek

verslaving

liefdesverdriet

sociale media

eenzaamheid

zelfliefde

.

.

.

Elk maatschappelijk thema is bespreekbaar: we gaan geen enkel thema uit de weg & het thema wordt telkens begeleid samen met een ervaringsdeskundige (=iemand die zelf rond het thema geworsteld heeft en vanuit de eigen getuigenis veel kennis te bieden heeft).

Contact

Broeinest vzw - 9000 Gent

info@broeinest.be | whatsapp 0472230532