top of page

ma 15 apr

|

Gent

ont-moeting: racisme

Wat is racisme voor jou? Hoe kunnen we het een plaats geven zonder het te accepteren? Benieuwd naar hoe anderen hiermee omgaan?

ont-moeting: racisme
ont-moeting: racisme

Tijd en locatie

15 apr 2024, 16:00 – 18:00

Gent, Lange Steenstraat 16-18, 9000 Gent, Belgium

Over het evenement

Wat zou een wereld zonder racisme voor jou betekenen? Discriminatie kent vele vormen en maten, maar heeft altijd een groot effect. Van anders bekeken of behandeld worden, naar slechte moppen of zelfs gewoon uitgesloten worden. Racisme is vaak onzichtbaar en kruipt in de kleinste dingen van het leven. Geeft het jou soms een machteloos gevoel? Wil je graag controle krijgen over wat het met jou doet? Ben je benieuwd hoe anderen dit ervaren en hiermee omgaan?

Racisme kan ervoor zorgen dat het voelt alsof je er niet bij hoort. Het kan zorgen voor eenzaamheid en sterk negatieve gevoelens, zowel naar de omgeving als naar jezelf. Het racisme uitspreken en stilstaan bij wat het met jou doet kan zoveel deugd doen. Samen mogen we op zoek gaan naar hoe je het een plekje kunt geven en mag erkennen dat het bestaat, zonder je erbij neer te leggen.

Broeinest organiseert dit event voor studenten en afgestudeerden. We ontmoeten elkaar in een gezellige living in Gent centrum en gaan met elkaar op een onwijs leuke manier het gesprek aan. Broeinest reikt een boost aan om fijne maatschappelijke thema's bespreekbaar te maken. Met deze handvaten kan elk van jullie verdere stappen zetten. Bovendien krijg je handvaten waar je de rest van je leven echt iets mee bent.

max. 8 deelnemers.

Tickets

  • GRATIS voor 18 tot 30-jarigen

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page