top of page

ma 29 apr

|

Gent

ont-moeting: migratie en cultuur

Vind je het moeilijk om je plaatsje te vinden? Weet je niet goed hoe je de balans moet vinden tussen je eigen cultuur behouden en aspecten van de cultuur hier overnemen? Wat is cultuur eigenlijk?

ont-moeting: migratie en cultuur
ont-moeting: migratie en cultuur

Tijd en locatie

29 apr 2024, 18:30 – 20:30

Gent, Lange Steenstraat 16-18, 9000 Gent, Belgium

Over het evenement

Terechtkomen in een nieuwe cultuur kan heel wat uitdagingen met zich meebrengen. De hoge druk die wordt geplaatst op integreren en je aanpassen aan de nieuwe cultuur kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om te vinden waar jij past. Waar hoor ik thuis? Hoe loyaal moet ik blijven? Er zijn heel wat stemmen om ons heen die ons in een bepaalde richting duwen. Dit kan erg verwarrend zijn, alsof je tussen twee werelden leeft. Wat vraagt het van jou om te moeten navigeren tussen die twee? Ervaar je soms conflicten in jezelf? Wat betekent cultuur voor jou?

Het zijn vragen waarmee we in deze eenmalige sessie aan de slag willen gaan. Broeinest wil jou de kans bieden om hierover te praten met andere jongvolwassenen. Samen gaan we op zoek naar hoe jij tijdens deze periode dicht bij jezelf en je eigen waarden mag blijven.

Broeinest organiseert dit event voor studenten en afgestudeerden. We ontmoeten elkaar in een gezellige living in Gent centrum en gaan met elkaar op een onwijs leuke manier het gesprek aan. Broeinest reikt een boost aan om fijne maatschappelijke thema's bespreekbaar te maken. Met deze handvaten kan elk van jullie verdere stappen zetten. Bovendien krijg je handvaten waar je de rest van je leven echt iets mee bent.

max. 8 deelnemers.

Tickets

  • GRATIS voor 18 tot 30-jarigen

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page