Werk aan jezelf, voor jezelf

Broeinest organiseert workshops voor jongvolwassenen onder dertig jaar, gericht op groei en persoonlijke ontwikkeling. Is een workshop volzet of past de datum niet voor een workshop waar je eigenlijk graag aan wou deelnemen?

Laat het ons weten via info@broeinest.be

Als je interesse hebt in één van onderstaande thema's, dan plant Sofie deze workshop graag voor jou en/of je groep vrienden in.

-------

De Ont-moeting: Hoe ontdek je wie je bent?
 

We verschillen allemaal drastisch van elkaar. De ene houdt meer van alleen zijn, de ander bloeit open in grote groepen. De ene begrijpt de wereld meer rationeel, de ander meer emotioneel. De ene is meer leidend en ondernemend, de ander meer volgend en zorgzaam.
 

Je begrijpt vaak beter hoe een ander in elkaar zit, dan hoe het bij jou zit. Hoe ontdek je nu wat geldt voor jou specifiek? Hoe kan je je persoonlijkheid inzetten om goede keuzes voor jezelf te maken? En hoe kan je nadat je ontdekt hebt wie je bent, jezelf ten volle aanvaarden?

 

De Ont-moeting: Hoe vind je wat je écht wil doen?

Het leven gaat snel vooruit. Iedereen heeft het druk, je grijpt de kansen die je krijgt en je maakt keuzes die je verdere levensloop drastisch beïnvloeden. Toch overvalt je soms dat knagend gevoel: ‘Is dit wel wat ik echt wil doen?’
 

Van de kleuterklas tot aan de middelbare school moesten we amper keuzes maken. Onze levensloop was voorgekauwd. Nu moet je het zelf bepalen. Hoe vul je je tijd zinvol in? Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt? En hoe maak je je dromen waar?

 

De Ont-moeting: Hoe kan je familie een plek geven?
 

De invloed van je achtergrond valt niet te onderschatten. Wanneer we opgroeien nemen we de waarden van onze opvoeding, de lessen van onze familie en de overtuigingen van onze naasten mee. Hoe bepalend is waar we vandaan komen voor ons? Hoe kunnen we onze achtergrond gebruiken ter versterking? En hoe kunnen we er van loskomen?
 

Elke generatie doet de dingen ook weer net wat anders. Wij zijn de uitstellers, we gaan steeds langer studeren en steeds later settelen. Hoe ga je om met deze verhoogde vrijheden? En hoe ga je om met de bezorgdheden van je ouders?

 

De Ont-moeting: Hoe kan je weer opveren na tegenslag?
 

We gaan allemaal tegenslag tegenkomen. Het verschil zit er hem net in hoe we daar individueel mee omgaan. Het lijkt misschien niet zo op het eerste gezicht, maar pijn, lijden en crisis is een kans voor persoonlijke groei en kracht. Hoe kunnen we ongeluk aanwenden voor positieve veranderingen in ons leven? Hoe houd je je rug recht in moeilijke periodes? Hoe kan je ook ruimte maken om verdriet toe te laten, om even stil te staan en daar ok mee te zijn?
 

Veerkracht is één van de meest bepalende vaardigheden voor persoonlijk geluk, kracht en succes. Hoe gaan we deze capaciteit versterken?

De Ont-moeting: Hoe kan zelfzorg in jouw leven passen?

 

Deze isolatie voelt voor geen enkele mens goed. Zelfzorg is nu meer dan ooit nodig. Hoe doe je dat? Hoe kan je vanuituwkot voor jezelf zorgen tijdens Corona, zodat je toch positieve energie kunt opbouwen?

Corona in tijden van een generatie die zoveel variatie aan prikkels gewoon is. En nu blijven al deze leuke prikkels uit. Erger nog, Het wordt vervangen door onfijne online prikkels. Hierdoor krijgen we alsmaar minder goesting in onze dag. Hoe houden we onze rug recht in een tijd waar plots verwacht wordt van ons dat alles zomaar anders moet?

 

Wat een combinatie: donkere, korte dagen & leven vanuituwkot. Deze mix maakt dat we nog bewuster moeten leven. Wat heb je nodig om je weer wat jezelf te voelen? Wat kan jij voor jezelf betekenen als je je wat minder voelt? Hoe kan je jezelf terug wat uit zo'n lastig apathisch moment trekken? Coping en zelfzorg is nu meer dan ooit nodig. Hoe kan je dit inbedden in je leven? Hoe kan je vanuituwkot voor jezelf zorgen tijdens Corona, zodat je toch positieve energie kunt opbouwen tijdens je dag. Tools die je je hele leven zal kunnen blijven gebruiken...

De Ont-moeting: Hoe kan energie & vreugde bij je blijven? 

 

Lichtpuntjes blijven uit. Wanneer mogen we wel weer uit ons kot? Hoe ga je om met die onwetendheid? Hoe ga je om met het feit dat elke dag dezelfde is? Wat kan er bij jou voor zorgen dat je motivatie terug wat brandstof krijgt?

Corona. Het neemt veel en het blijft nemen. Waarom praten we zo weinig over wat het teweegbrengt? Waarom zoeken we niet samen hoe we met het leven in deze andere vorm kunnen omgaan? Hoe houden we onze rug recht in een tijd waar plots verwacht wordt van ons dat alles zomaar anders moet?

 

Wij die het net gewoon zijn om in een prikkelvol leven op te groeien, leven momenteel in een wereld waar elke dag er hetzelfde uitziet. Prikkels blijven uit, variatie blijft uit.  Hoe willen we positief omgaan met dit tijdelijke nieuwe verhaal? En als elke dag er hetzelfde uitziet, hoe houden we onze motivatie enigzins op peil tijdens deze vreemde thuiszittijd? Waar kunnen we wel onze vreugde uit halen? Want wij zijn geen generatie die ons wentelt in ons verdriet!

 

De Wake-upcall: Verhoog je efficiëntie, je levensenthousiasme en je kracht!

Snooz jij vaak zo lang mogelijk? Verloopt jouw ochtend in een rush? Sta je onmiddellijk paraat voor wat er in het leven van je verwacht wordt? Ooit al stilgestaan bij wat dit gedrag als effect heeft op jezelf? Als we zodra we opstaan energie weggeven, gaan we stressvol door de hele dag heen en voelen we ons leeg.
 

Start je ’s morgens een halfuur met me-time, dan heb je een voorsprong en zet je de toon voor de rest van de dag. Het boek 'Miracle Mornings' van Hal Elrod beschrijft een methode om je energievoorraad op te vullen. Tijdens deze sessie bied ik jou de zes stappige tool die ik je leer invullen passend bij jou en die je kan implementeren in je leven. Het geeft ritme, zeker waar Corona tijdens dit thuiszitten ervoor zorgt dat patronen doorelkaar lopen en onze automatische structuur wegvalt.

 

De Ontmoeting: Hoe bouw je een waardevolle liefdesrelatie op?

De meest diepgaande gebeurtenissen die we tijdens ons leven meemaken zijn vaak in de context van liefdesrelaties. The highest highs, the lowest lows. Dus waarom praten we dan zo weinig over hoe we een gezonde romantische relatie kunnen opbouwen? Over waar het fout ging en hoe we dat in het vervolg kunnen vermijden?
 

Een romantische relatie is opgebouwd uit schijnbaar contradictorische tegenstellingen. De nood aan autonomie en tegelijkertijd verbondenheid. De nood aan avontuurlijke vrijheid en warme stabiliteit. Hoe houden we die verschillende dynamieken nu optimaal in balans? Tegelijkertijd weet je dat de perfecte relatie niet bestaat - maar wat mag je wel van de liefde verwachten?
 

Hoe bouw je aan een open ruimte waar je helder kan communiceren, met begrip voor elkaars kwetsbaarheid en eigenheid? Hoe kan je omgaan met jaloezie? Hoe kan je omgaan met crisis en pijn? En hoe kan je in de eerste plaats je lief vinden?

 

De Ontmoeting: Hoe kunnen we de kracht van kwetsbaarheid ontgrendelen?

Kwetsbaarheid wordt onderschat. Wanneer we ons kwetsbaar opstellen worden we vaak bekeken als naïef, zwak en onderdanig. Voor je het weet gaan meer dominante mensen er misbruik van maken om zichzelf superieur te voelen. Maar kwetsbaarheid is net de kans voor persoonlijke groei, diepgang en verbondenheid. Hoe kunnen we met kracht kwetsbaar zijn?
 

Het vergt een enorme moed om jezelf kwetsbaar te durven opstellen. Hoe krijg je die moed? Is kwetsbaarheid enkel aan te raden binnen vertrouwensrelaties of ook daarbuiten? Wat kan schaamte ons leren en hoe kan het benoemen van emoties ons helpen in het opbouwen van vertrouwensrelaties tussen vrienden, familie en collega’s?